Sildebensparket før og efter en gulvafslibning og efterhandling

Har du et træt og nedslidt trægulv, og overvejer at udskifte det? Vent! Især hvis det er en gammelt massivt gulv, men også mange nyere gulve kan reddes. Det er let, hurtigt og billigt at give gulvet nyt liv igen. Det kræver blot en gulvafslibning og efterbehandling.

Ved en gulvafslibning ser man på de eksisterende gulve for at vurdere, om de skal slibes eller høvles. Gulvene skal helst have 1-2 mm træ, som kan fjernes og måske skal der også være et par mm til at kunne kunne udjævne voldsomme skævheder i gulvet.

Hvorfor skal du få afslebet dit gulv?

Der findes mange forskellige grunde til at få en gulvafslibning. Det jeg ofte ser, er gulve som er gulnede af solen og som har ligget i mange år uden at være blevet behandlet. Så bliver gulvet trist at se på. En anden grund er slid. Det er som regel gulve i gangarealer, køkkener og steder, hvor man ellers går tit, at lakken er blevet slidt igennem og træet derfor er ubeskyttet. En tredje grund kunne være, at du blot ønsker at få frisket gulvet op og dermed få et lysere gulv.

Når gulvet er blevet slebet og har fået efterbehandling, vil det ofte se næsten nyt ud.

Hvordan foregår en gulvafslibning?

For at jeg kan komme til med maskinerne, skal du have ryddet rummet fuldstændig. Når jeg starter køres først med en grov maskine med groft slibepapir. I denne fase fjernes alle rester af tidligere behandlinger, så det rå gulv står tilbage. I denne fase rettes gulvet op, hvis det har “slået sig” i årenes løb. Bemærk, det er ikke altid muligt at rette et gulv 100 % op.

Efter jeg har kørt med det grove slibepapir, gøres papiret finere og finere, til jeg har nået den overflade, som ønskes. Inden jeg går i gang, har vi aftalt, hvordan du ønsker, at gulvet skal se ud når det er færdigbehandlet.

Efterbehandling

Når gulvet er slebet færdig, kommer efterbehandlingen. Det er den, som sørger for, at du har et flot trægulv i mange år fremover. Her kan du læse mere om, hvilke typer behandling af gulve, som jeg tilbyder. Efter den første behandling “rejser” træet sig igen, da der tilføres fugt til træet. Derfor skal det poleres, så overfladen igen bliver glat og fin, og klar til at modtage de sidste efterbehandlinger.

Det kan være meget individuelt, hvilken form for behandling og gulv du skal vælge. Kontakt mig, så kommer jeg gerne forbi til en uforpligtende snak og et kig på dit gulv.