Der findes fire måder at efterbehandle et gulv efter afslibning.

Lak behandling er efterhånden den mest udbredte og den jeg bruger mest efter Gulvafslibning. Grunden til det er at den er let at vedligeholde og den stort set kun kræver man støvsuger for at holde det ved lige. Lak behandlinger holder ved normalt slid fra en familie mindst 10 år.
Lak kommer i mange udformninger og rigtig mange farver og den hvide lak er blevet utrolig populær.

Olie behandling er til gulve man har mulighed for at vedligeholde mindst 1 gang om året for at holde træet mættet. Så det stiller det krav at man tømmer rummene der skal have olie og det er som regel en større opgave som de fleste private helst undgår.
Olie kan samtidig anvendes under lak for at lysne gulvet eller holde det fra at gulne og lakken for forlænge gulvets levetid.

Lud behandling bliver givet for at lysne gulvet eller holde det fra at gulne og dermed bevarer træets naturlige farve. Lud behandling kan dog aldrig stå alene og skal behandles med lak eller sæbe, det gør man for at beskytte farven og gulvet.

Sæbe behandling af gulvet giver gulvet et naturligt udtryk. Man kan vælge enten en hvid sæbe som der og skal vedligeholdes med. Der er også natursæbe der bevarer træet naturligt og frisk. Det gælder både for lud og sæbe at der mere arbejde med vedligeholdelsen end med lakken.

Behandling af gulve